AktuelltRapporterFritextsökInnehållGamla klimatfaktaOmWebbsidorLogga in

Klimatfakta.info

2020-10-16

Korallreven

Inlägg i Facebook 

Lars Kamél:

"Än en gång dyker den upp, den falska nyheten om att mycket av Stora Barriärrevet är dött. Ja, det är en falsk nyhet.

Vi har till exempel en journalist som tar sin yrkesheder på allvar och har besökt korallrev som kända, men oseriösa, forskare hävdar är döda:
https://jennifermarohasy.com/.../why-deny-the-beautiful.../
https://jennifermarohasy.com/.../corals-other-side-of.../

Reven lever i allra högsta välmåga.

Lägg märke till att det andra av Jennifer Marohasys inlägg nämner just Terry Hughes, alltså samma person som nämns i Expressen Klimats artikel. Jag kallar honom inte forskare, för det är han inte i praktiken, även om han ger sken av att vara det. Gång på gång kommer han med grundlösa påståenden om att korallrev skulle vara döda eller döende.

Leta lite på nätet, och du finner massor av företag som erbjuder dykningar vid Stora Barriärrevet. En bransch som skulle vara död, om revet verkligen vore just det, alltså dött. I dagens globaliserade värld, där kommentarer och riktiga nyheter snabbt kan spridas över världen, finns det heller ingen möjlighet att dykföretagen skulle kunna ljuga och få kunder om revet vore dött. Det skulle kunna fungera i början, för några få kunder, men sedan skulle det vara kört.

Så stora delar av revet är inte alls dött! Större delen av det lever och är ganska bra skick i stället!"

Sören Gannholm:

"I så all borde de väl ha dött när Jorden var ett par grader varmare än nu för ca 6000 år sedan. De har funnits i en halv miljard år och under perioder med betydligt varmare än nu. Dessutom överlvede de istiderna. Vid den senaste stod havet 120 m lägre än nu och Stora Barriär-revet var en del av land."

Lasse Forss:

"Alla bör förstå attsådana här påståenden är helt lögnaktiga. Korallerna har funnits i mer än 400 miljoner år. Bara de 2 senaste 2 miljoner år har vi haft 22 nedisningar på norra halvklotet. Med upp till 3 km tjock is. Under istiderna sjunker havsytan 120 meter. Då har korallerna det kämpikt eftersom dom dör när vattenytan sjunker. Ja de lyckas överleva eftersom de fortfarande finns. När isen smälter stiger havsytan och då växer korallreven i takt med havsytans stigning. 22 gåker de senaste 2 årmiljonerna. Att då oåsta att dagens klimat förorsakar koralldöd är så bedrägligt att varje normalt funtad människa borde inser att lögnare är i farten."

Klimatfakta

Klimatfakta.info
Adm: Hans Iwan Bratt, hibratt@gmail.com