Klimatfakta.info

2023-10-04

John F. Clauser: Farlig korruption av vetenskapen

Innehåll: World Climate Declaration | Källor
Nobelpristagaren i fysik 2022 John F Clauser har undertecknat Clintels deklaration om klimatet "Det finns ingen nödsituation".

title John F. Clauser

John F. Clauser, vinnare av Nobelpriset i fysik 2022 för sitt arbete med kvantmekanik, har beslutat att underteckna Clintels världsklimatdeklaration med dess centrala budskap "det finns ingen klimatnödsituation".

Clauser är den andra Nobelpristagaren att underteckna deklarationen, Dr. Ivar Giaever var den förste. Antalet forskare och experter som undertecknar världsklimatdeklarationen växer snabbt och närmar sig nu 1600 personer.

Clauser har offentligt tagit avstånd från klimatalarmism och i år gick han också med i CO2-koalitionens styrelse. I meddelandet från CO2-koalitionen citerades Clauser på följande sätt:

"Den populära berättelsen om klimatförändringar speglar en farlig korruption av vetenskapen som hotar världens ekonomi och miljarder människors välbefinnande. Missriktad klimatvetenskap har metastaserat till massiv chockjournalistisk pseudovetenskap.

I sin tur har pseudovetenskapen blivit en syndabock för en mängd andra orelaterade sjukdomar. Det har främjats och utökats av liknande missriktade marknadsförare, politiker, journalister, statliga myndigheter och miljöpartister.

Enligt min mening finns det ingen riktig klimatkris. Det finns dock ett mycket verkligt problem med att tillhandahålla en anständig levnadsstandard till världens stora befolkning och en tillhörande energikris. Det senare förvärras i onödan av vad som enligt min mening är felaktig klimatvetenskap."

I juli höll Clauser ett föredrag vid evenemanget Quantum Korea 2023. Han varnade publiken för den växande mängden pseudovetenskap och desinformation.

"Nu är jag inte ensam om att observera den farliga spridningen av pseudovetenskap. Nyligen har Nobelstiftelsen bildat en ny panel för att ta upp frågan kallad International Panel on Information Environment. De planerar att modellera det efter FN:s internationella panel för klimatförändringar, IPCC.

Jag tror personligen att de gör ett stort misstag i den ansträngningen eftersom IPCC enligt min mening är en av de värsta källorna till farlig desinformation. Det jag kommer att rekommendera är för att främja det, av panelens syften. […]

Jag har en andra elefant i rummet som jag nyligen har upptäckt angående klimatförändringar. Jag tror att klimatförändringarna inte är en kris. […]

Varning! Om du gör bra vetenskap kan det leda dig in på politiskt inkorrekta områden. Om du är en bra vetenskapsman kommer du att följa dem. Jag har flera som jag inte kommer att hinna diskutera, men jag kan med tillförsikt säga att det inte finns någon verklig klimatkris och att klimatförändringarna inte orsakar extrema väderhändelser."

World Climate Declaration

Publ 2023-10-04

Clintel World Climate Declaration publicerades 2019, året då Clintel grundades. Styrkan i deklarationen är dess tillgänglighet och dess kraftfulla budskap: det finns ingen klimatkris. Detta gäller oavsett om man tror på ett stort eller litet bidrag av CO2 till uppvärmningen de senaste 150 åren. Forskare och experter som vill skriva under deklarationen kan lämna in sin begäran här.

Ett bra sätt att lära sig mer om Dr Clausers liv och arbete är att se den här Nobelprisintervjun med honom:

Källor

Publ 2024-10-04

Kommentar:

Sänd ett mail till hibratt@gmail.com med dina synpunkter på artikeln och Klimatfakta.info. Kanske har du förslag på ändring eller tillägg? Eller på en ny artikel?

Mer att läsa.


Cintel
John F. Clauser: Farlig korruption av vetenskapen (2023-10-04)
Climate realism (2023-05-21)

CO2 Coalition
John F. Clauser: Farlig korruption av vetenskapen (2023-10-04)

John F. Clauser
John F. Clauser: Farlig korruption av vetenskapen (2023-10-04)

Fotnoter

Klimatfakta.info
Adm: Hans Iwan Bratt, hibratt@gmail.com