Nyheter
Fritextsök
Index
Innehåll
Logga in
Villkor
Om
_ Klimatfakta.info

2021-09-22

Bjorn Lomborg

Innehåll: Facebook censurerar | Källor

Bjorn Lomborg är en danska forskare. Han menar att de flesta miljöproblem inte har förvärrats och att miljörörelsen överdriver problemen för sina egna syften.

title Bjorn Lomberg

Bjorn Lomborg, född 6 januari 1965 i Frederiksberg, är en dansk forskare (utbildad statsvetare) och skribent. Han är internationellt känd för boken Världens verkliga tillstånd, som driver tesen att de flesta miljöproblem inte har förvärrats och att miljörörelsen överdriver problemen för sina egna syften. Han har också gett ut boken Cool it om klimatfrågan, där han argumenterar för en nationalekonomisk ingång till frågan och för att det finns värre problem som fattigdom. Han har startat projektet Copenhagen Consensus[1] för att rangordna problemen i världen efter hur allvarliga de är.

 Facebook censurerar

Facebook har censurerat inlägg om Lombergs artikel som visar att fler dör av kall temperatur än av varm temperatur och att högre global temperatur innebär att färre dör av temperaurrelaterade orsaker.

Lomborg skriver på Facebook:

"Även om Facebooks försök att stoppa "fejk news" är principiellt lovvärt, har plattformen en stor fråga att svara på:

Vem vaktar väktarna?

Facebook tillåter nu en grupp med klimatkampanjare som kan censurera "obekväma" fakta. Lär dig mer:

COLD "TRUTH" Censoring the facts about climate change doesn't make for better policy, Dr Bjorn Lomborg. SUN (2021-09-22)"

Även länken till denna artikel markerar Facebook som falsk!

 Källor

Fotnoter

1) Copenhagen Consensus

Etiketter med länkar

Etikett: Bjorn Lomborg
Dyrt att minska utsläpp med 0,004 grader (Nyhet)
Bjorn Lomborg: Inget skäl för klimatångest (Nyhet)

Kommentar:

Sänd ett mail till hibratt@gmail.com med dina synpunkter på artikeln och Klimatfakta.info. Kanske har du förslag på ändring eller tillägg? Eller på en ny artikel?


Klimatfakta.info
Adm: Hans Iwan Bratt, hibratt@gmail.com